Balea málnás kézkrém


Ezt ígéri: kézkrém panthenollal. Dermatológiailag tesztelt, ph-bőrbarát.

Ezért szeretem: a Balea málnás tusfürdője óta, málna-lázban égek.

Amit tud: bár minimalista-hívő vagyok, nagyon tetszenek a balea termékek színes csomagolásai, vidámak és annyira jó rájuk nézni.
Műanyag, pumpás darab, ezeket én kifejezetten kedvelem, higiénikus és praktikus, egy pumpálásnyi adag bőven elég mindkét kézre.
A krém állaga tömör, nem folyik, nem mászik el, de gyorsan beszívódik. A hidratálása lehetne jobb is, sokszor újra kell kenni, ebben az esetben ez annyira nem zavar, mert szeretem az illatát, ami nagyon kellemes, igaz, nem olyan intenzív, mint a tusfürdőé, de viszonylag sokáig érződik.
Limitált kiadás.

Összességében: jó, de lehetne jobb is.

Lelőhely: dm (499 Ft/ 300 ml)

Újravásárolnám: nem biztos.


Alterra sampon fénytelen hajra (sárgabarack&búza) - szilikonmentes

Teljesen közömbösen állok a szilikonos vs. szilikonmentes témához, mivel a fejbőrömre már évek óta egy gyógyszeres sampont használok. Ettől elég tömény gyógyszer-szagom van, úgy hogy a hajvégekre kénytelen vagyok valamilyen illatosított sampont használni, nagyjából mindegy, hogy milyet (avon naturals-t ne!), csak az illat számít.
Sok pro és kontra véleményt olvastam, de én úgy vagyok ezzel, hogy van, akinek beválik, van akinek nem, nem vagyunk egyformák (szerencsére:).
A legátfogóbb, leginformatív oldal ezzel kapcsolatban ITT (szerintem már mindenki ismeri).
Pár hete vagy inkább hónapja az összes alterra sampon és balzsam le volt árazva, ez, no meg az, hogy végre (VÉÉÉÉGREEEE) elfogyott az avon-os samponom, késztetett a vásárlásra.  

Ők jöttek velem:

Ezt ígéri: értékes összetevői mint a búza, sárgabarack és szőlőkivonat ápolja és hidratálja a hajat és a fejbőrt egyaránt. A haj könnyen fésülhetővé és gyönyörűen csillogóvá, fényessé válik. Mesterséges színezőanyag-, illat-, és tartósítószer mentes.
Szilikon, parafin, és ásványi olajoktól mentes, a növényi összetevők lehetőség szerint ellenőrzött biológiai termesztésből és vad szedésből származnak.
Bőrgyógyászatilag tesztelt. Ph-bőrbarát.

Ezért szeretem: natúrkozmetikum.

Amit tud: a csomagolása teljesen korrekt, tetszetős, jól záródik, fejre állítható (hurrá).
Átlátszó, zselés állagú, ezért kicsit nehezebb eloszlatni a hajon, talán kissé folyékonyabb is, és nem is habzik annyira, mint az előző samponom.
Az illata remek, kifejezetten tetszik, alkoholos citromfűre emlékeztet (ne kérdezzétek...:), sajnos ez az illat a hajban nem túl maradandó.
Nekem hajmosás után egy kisebb szénakazalra hajaz a fejem, így a hajmosást általában úgy időzítem, hogy utána/aznap már nem kelljen kimennem az utcára. Az első és a második használat után a szokottnál valamivel jobban gubancolódott a hajam, számomra ez nem zavaró, mivel hajmosást követően semmi különöset nem csinálok (a hajammal sem, csak megszárítom és lazán összefogom).
Az érzéseim kettősek: tapintásra durvának és selymesnek érzem egyszerre a hajam, a hajvégek viszont szuper puhák lettek. Meglepően könnyűvé vált a hajam, nem nehezedett el, viszont kicsit lelapult. 
Sokkal kezelhetőbb lett, most már csak egy fél szénaboglyára hajazok és nem egy egészre:)

Összességében: az első benyomásaim pozitívak, találkoztam már sokkal, de sokkal rosszabb samponnal.

Lelőhely: rossmann (649 Ft/ 200ml)

Újravásárolnám: igen.


Being Erica

Az első pillanattól kezdve ezen a világon, fájdalmat, örömöt, félelemet és haragot érzünk. Megtanuljuk elrejteni a félelmetes érzéseket, először mások elől, majd önmagunk elől is. A legtöbben távol élünk a legmélyebb érzésektől, és el sem tanakodunk azon, mi történne, ha átengednénk magunkat nekik, ha kifejeznénk és megosztanánk a világgal.

Henry James

"... a létező világ nem illúzió, nem káprázat, nem egyetlen éjszaka rossz álma; benne ébredünk újra és újra, örökkén-örökké; nem tagadhatjuk meg, nem feledkezhetünk meg és nem mondhatunk le róla."

Hot in Cleveland

Bármi is történjék, ha a menyasszonya beszél sose használja a nyugi kifejezést, vagy tegyen arra utalást, valamivel kapcsolatban, hogy nem olyan nagy dolog. [...] Ismeri agyának azt a részét, ami véleményt alkot, ami azt gondolja, hogy "jaja", "hát ez baromság", meg hogy, "de hisz ez nem szükséges". Azt akarom, hogy most azonnal kapcsolja ki, csak kapcsolja ki az agyát és tegye amit a jövendőbelije mond, ja és mellesleg ugyan ez a tanácsom a házassághoz is.

Maybelline Affinitone korrektor


Ezt ígéri: -

Ezért szeretem: praktikus.

Amit tud: a Glamour-napok egyik szerzeménye, az 50%-os dm kuponnal vettem. Erről a korrektorról csak jót írtak, pont ezért figyeltem fel rá..., hát nem tudom, nekem nem vált a szívem csücskévé, azt továbbra is a Bourjois Healthy Mix korrektora foglalja el.
Csavaros példány, applikátoros kiszerelésben, ami biztosítja a könnyű felvitelt, a csomagolása egyszerű, átlátszó, praktikus, kis helyen is elfér.
Az állaga szuper, nem túl folyós, jól eldolgozható, van egy nagyon minimális illata (de ezt csak akkor érezni, ha beledugom az orrom a tubusba).
A fedése jó, az én hatalmas sötét karikáimra viszont nem a legtökéletesebb, és sajnos hamar lekopik illetve eltűnik a szemem alól. A kisebb pattanásokat, bőrhibákat szépen elfedi. 
3 vagy 4 árnyalatban kapható, az enyém a 03 - sand árnyalat. 

Összességében: többet vártam tőle

Lelőhely: dm, rossmann, müller..., stb. (az ára változó, talán a dm-ben legdrágább 2290 Ft/ 7,5 ml, de a rossmann-ban viszonylag gyakran leakciózzák.)

Újravásárolnám: nem




Ilyen:

Nagyjából eldolgozva:

Balea Lovely Raspberry tusfürdő


Ezt ígéri: Dermatológiailag tesztelt. Ph-bőrbarát.

Ezért szeretem:  a tökéletes málna-illat miatt.

Amit tud: a csomagolása figyelemfelkeltő, nekem a nyarat juttatja eszembe, talán ezért is tetszik. Jól záródik, a kupak pattintós, a tubus fejre állítható. 
Teljes odaadással rajongok a citrusos illatokért, (most már a bogyós gyümölcsökért is:), de ez a tusfürdő valami mennyei, annyira finom az illata, hogy egy élmény vele tusizni,  belengi  az egész fürdőszobát, negatívum, hogy ez a nyálcsorgatóan  finom illat hamar elillan. Én nem érzem műnek ezt az illatot, bár ez ízlés kérdése...
Az állaga krémes, teljesen jól habzik, nem szárít, egyszóval teszi a dolgát, és még a színe is gyöngyőrű.
Limitált kiadás, nagyjából pár hónapig lesz megtalálható a dm polcain, a társai (kiwi és görögdinnye), engem annyira nem fogtak meg.

Összességében: i-m-á-d-o-m :)

Lelőhely: dm (299 Ft/ 300 ml)

Újravásárolnám: igen



És ilyen csodás a színe:


C&A

A C&A-ban rengeteg ékszer 250 forint. :) Szeretem az ilyen akciókat, ritkán fordul elő, hogy teljesen áron veszek ékszert, általában megvárom az ehhez hasonló leárazásokat, de legtöbbször csak a maradékból tudok válogatni, most viszont full állvánnyal találtam szembe magam. Több infó FB-n.
És akkor a tegnapi mázli közelebbről:





Pushing Daisies

Az otthont nem a négy fal jelenti, hanem az, akihez tartozunk.