Túrós baguette

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
25 dl víz
25 dkg friss élesztő
1 evőkanál ecet
1 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
+ szezám- és lenmag a tetejére (vagy bármilyen más mag)

Az élesztőt langyos, cukrozott vízben felfuttatom, a hozzávalókat alaposan összedolgozom, majd a tésztát konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát négy egyenlő részre osztom, hosszúkásra sodrom, a tetejüket éles késsel bevágom, lekenem maradék tojásfehérjével (de a sima víz is megteszi) megszórom a magvakkal, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és kb. 20 percig pihentetem.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: