Habos málnás sütemény


Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál cukor
15 dkg margarin
3 tojássárgája
+ ha szükséges javítani a tészta állagán akkor egy kevés tejföl

Hab:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg málna

A tészta hozzávalóit összegyúrom, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és kb 15 percig sütöm.


Közben a habot felverem a cukorral, majd gőz fölött keményre főzöm, ezután belekeverem a megmosott, jól lecsöpögtetett málnát, rákenem az elkészült tésztára, és addig sütöm, amíg a hab ropogós nem lesz (kb 15-20 perc).


Nu, nekem a hab egyeltalán nem lett ropogós, a teteje megbarnult és szivacsos lett, ettől eltekintve nekem ízlett.:)

Nincsenek megjegyzések: