Túrós-sajtos pogácsa

Ez egy remek pogácsa recept, amellett, hogy finom, még 4 nap (!!!) elteltével is puha marad. (a sütést követő első éjszakát, - véletlenül ugyan - konyharuha alatt töltötte, és mégsem lett kemény…, azért érdemes bedobozolni a maradékot:).

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
5 dkg élesztő (helyett: 7 dkg)
1 dl tejfül
1 csapott kiskanál cukor
1 dl tej
25 dkg reszelt sajt
1 evőkanál só
+ 1 tojás a kenéshez

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzákeverem a sót, túrót, valamint a langyos cukrozott tejben felfutatott élesztőt. Fél órát kelesztem, majd 1 cm vastagra nyújtom, megszórom a reszelt sajt ¾-vel, és feltekerem, mint a bejglit.
Ezután ismét fél óra pihentetés jön, majd a tésztát 2-3 cm vastagra nyújtom, tetszőleges méretűre szaggatom, megkenem a tetejüket felvert tojással, megszórom sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon, aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések: