Joghurt torta kandírozott narancshéjjal


Piskóta:
3 tojás
3 púpozott evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor (sikerült kifelejteni:)
3 evőkanál rétesliszt
Késhegynyi szódabikarbóna

Krém:
8 dl natúr joghurt
10 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál zselatinpor
3 dl tejszínhab

A tojásfehérjéket félig felverem, hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem, míg kemény nem lesz.
Egy másik tálban elkeverem a maradék porcukrot a tojássárgákkal, és óvatosan hozzákeverem a fehérjéhez.
A masszába beleszóróm, és eldolgozom a szódabikarbónával elkevert réteslisztet.
A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába teszem, 180 fokon, kb 15-20 percet sütöm (a sütő ajtaját kb fél centire ki lehet támasztani, hogy távozzon a gőz). Ha kész, hagyom a sütőben kihűlni, 20 cm-re nyitott ajtónál.

A krémhez a cukrot, a joghurtot, és a zselatint összekeverem, langyos tűzhelyen állandó kevergetés mellett forrpontig hevítem, majd hideg vízfürdőbe állítom, és időnként megkeverem, végül beledobálom a narancshéjat. Ha szobahőmérsékletű lesz óvatosan belekeverem a kemény habbá vert tejszínt.
A kihűlt piskótára ráöntöm a krémet, és hagyom a hűtőben megdermedni. 

Nincsenek megjegyzések: